Rodzaj badania materiał do badania czas oczekiwania
ALERGOLOGIA
IgE całkowite surowica 1
Alergeny w panelach
Panel alergenów – mieszany: roztocze kurzu domowego, naskórek kota, łupież psa, cynodon palczasty (trawa), tymotka łąkowa, penicilinum notatum, Altenaria tenuis, brzoza brodawkowata, kryptomeria japońska, ambrosia elatior, babka lancetowata, parietaria lekarska surowica 8
Panel alergenów pokarmowych: orzech laskowy, orzech ziemny, orzech włoski, migdał, mleko, białko jaja, żółtko jaja, kazeina, ziemniak, seler,marchew, pomidor, dorsz, krewetka, brzoskwinia, jabłko, soja,maka pszenna, sezam, maka żytnia. surowica 8
Panel alergenów oddechowych: pyłki: brzozy brodawkowej, olszyny szarej, leszczyny, dębu, traw (mix), żyta, bylicy, babki lancetowatej, roztocze mączne, roztocze kurzu domowego, naskórki: psa, kota, konia, chominka, aspergillus fumigatus, penicylinum notatum, alternaria tenius. surowica 8
IgE sp. GP1 – mieszanka traw wczesnych surowica 4
IgE sp. TP9 – mieszanka drzew surowica 4
IgE sp. WP3 – mieszanka chwastów surowica 4
IgE sp. MP1 – mieszanka pleśni surowica 4
IgE sp. FP2 – mieszanka ryby, skorupiaki, owoce morza surowica 4
IgE sp. EP7 – mieszanka pierza surowica 4
IgE sp. EP1 – mieszanka naskórków surowica 4
IgE sp. GP4 – mieszanka traw późnych surowica 4
IgE sp. FP5 – mieszanka żywności (dziecięca) surowica 4
Alergeny – składniki kurzu, roztocza
IgE sp. D1 – Dermatophagoides pteronyssinus surowica 4
IgE sp. D2 – Dermatophagoides farinae surowica 4
IgE sp. D70 – Acarus siro surowica 4
IgE sp. D71 – Lepidoglyphus destructor surowica 4
IgE sp. D72 – Tyrophagus putescientiae surowica 4
IgE sp. E7 – odchody gołębia surowica 4
IgE sp. H3 – mieszanka kurzu domowego (Bencard) surowica 4
IgE sp. I6 – karaluch – prusak surowica 4
IgE sp. E1 – sierść kota surowica 4
IgE sp. E2 – sierść psa surowica 4
IgE sp. E3 – sierść konia surowica 4
IgE sp. E201 – pióra kanarka surowica 4
IgE sp. E70 – pierze (pióra gęsi) surowica 4
IgE sp. E78 – pióra papużki falistej surowica 4
IgE sp. E86 – pióra kaczki surowica 4
IgE sp. E84 – naskórek chomika surowica 4
IgE sp. E82 – naskórek królika surowica 4
IgE sp. E81 – naskórek owcy surowica 4
IgE sp. E6 – naskórek świnki morskiej surowica 4
IgE sp. G3 – kupkówka pospolita surowica 4
IgE sp. G4 – kostrzewa łąkowa surowica 4
IgE sp. G6 – tymotka łąkowa surowica 4
IgE sp. G12 – żyto (pyłki) surowica 4
IgE sp. T3 – brzoza surowica 4
IgE sp. T4 – leszczyna surowica 4
IgE sp. T2 – olcha surowica 4
IgE sp. T14 – topola surowica 4
IgE sp. T12 – wierzba surowica 4
IgE sp. W9 – babka lancetowata surowica 4
IgE sp. W6 – bylica pospolita surowica 4
IgE sp. W10 – komosa biała surowica 4
Alergeny – pleśnie
IgE sp. M6 – Alternaria tenuis surowica 4
IgE sp. M3 – Aspergillus fumigatus surowica 4
IgE sp. M5 – Candida albicans surowica 4
IgE sp. M2 – Cladosporium herbarum surowica 4
IgE sp. M4 – Mucor racemosus surowica 4
IgE sp. M1 – Penicillium notatum surowica 4
Alergeny – mleczne
IgE sp. F1 – białko jajka surowica 4
IgE sp. F245 – jajko całe surowica 4
IgE sp. F75 – żółtko jajka surowica 4
IgE sp. F76 – alfa laktoalbumina surowica 4
IgE sp. F77 – beta laktoglobulina surowica 4
IgE sp. F78 – kazeina surowica 4
IgE sp. F2 – mleko krowie surowica 4
IgE sp. F81 – ser cheddar surowica 4
IgE sp. F79 – gluten (gliadyna) surowica 4
IgE sp. F11 – gryka surowica 4
IgE sp. F6 – jęczmień surowica 4
IgE sp. F8 – kukurydza surowica 4
IgE sp. F7 – owies surowica 4
IgE sp. F4 – pszenica surowica 4
IgE sp. F9 – ryż surowica 4
IgE sp. F14 – soja surowica 4
IgE sp. F5 – żyto surowica 4
Alergeny – mięsa i ryb
IgE sp. F88 – baranina surowica 4
IgE sp. F284 – indyk surowica 4
IgE sp. F83 – kurczak surowica 4
IgE sp. F26 – wieprzowina surowica 4
IgE sp. F27 – wołowina surowica 4
IgE sp. F3 – dorsz surowica 4
IgE sp. F40 – tuńczyk surowica 4
IgE sp. F15 – fasola surowica 4
IgE sp. F12 – groch surowica 4
IgE sp. F31 – marchew surowica 4
IgE sp. F244 – ogórek surowica 4
IgE sp. F86 – pietruszka surowica 4
IgE sp. F25 – pomidor surowica 4
IgE sp. F85 – seler surowica 4
IgE sp. F35 – ziemniak surowica 4
IgE sp. F48 – cebula surowica 4
IgE sp. F92 – banan surowica 4
IgE sp. F94 – gruszka surowica 4
IgE sp. F49 – jabłko surowica 4
IgE sp. F84 – kiwi surowica 4
IgE sp. F33 – pomarańcza surowica 4
IgE sp. F44 – truskawka surowica 4
Alergeny – przyprawy, używki, orzechy
IgE sp. F105 – czekolada surowica 4
IgE sp. F93 – kakao surowica 4
IgE sp. F221 – kawa surowica 4
IgE sp. F403 – drożdże browarnicze surowica 4
IgE sp. F89 – musztarda surowica 4
IgE sp. F277 – koperek surowica 4
IgE sp. F280 – pieprz czarny surowica 4
IgE sp. F17 – orzech leszczyny surowica 4
IgE sp. F256 – orzech włoski surowica 4
IgE sp. F13 – orzech ziemny surowica 4
IgE sp. I3 – jad osy surowica 4
IgE sp. I1 – jad pszczoły surowica 4
IgE sp. I5 – jad szerszenia europejskiego surowica 4
IgE sp. I71 – jad komara surowica 4
IgE sp. I73 – Chironomus plumosus (Ochotka piórkowa) surowica 4
IgE sp. O1 – bawełna surowica 4
IgE sp. K20 – wełna surowica 4
IgE sp. K82 – latex surowica 4
IgE sp. C204 – amoxycylina surowica 4
IgE sp. P1 – glista ludzka surowica 4
Szczegóły